Головна » Це важливо! » Сучасники, які перемогли рак

Сучасники, які перемогли рак

 

Один з найвідоміших у світі рок-гітаристів Едді Ван Хален повністю позбувся ракових клітин на язиці, причому про свою хворобу він вважав за потрібне повідомити шанувальникам ще до того, як успішний результат лікування став очевидним.
Американський дизайнер Білл Бласс вилікувався від раку горла якраз до свого 80-річчя. Незважаючи на вік і важке лікування, він дуже задоволений життям і жартує, що рак допоміг йому позбутися від зайвої ваги: ​​адже протягом довгого часу він не міг вживати тверду їжу.

Нобелівський лауреат письменник Габріель Гарсіа Маркес впорався з раковими захворюваннями двічі: в 1992 році він видужав після успішної операції з приводу пухлини в легенях, а два роки тому вилікувався від лімфоми.

Молодий і перспективний захисник шотландського «Селтіка» Алан Стаббс в свойому одужанні не сумнівався ні секунди, хоча курс лікування йому довелося проходити двічі. Пролікувавшись, Стаббс перейшов в ліверпульський “Евертон”.

Американський актор, зірка перших «Планет мавп», володар «Оскара» за роль у «Бен Гурі», президент Гільдії американських акторів Чарлтон Хестон впорався з раком простати у віці 77 років. Після лікування він знявся в бойовику, де бігав і бився нарівні з партнером по фільму Жаном-Клодом Ван Даммом.

Австралійська співачка Кайлі Міноуг якраз гастролювала по Європі, коли в 2005 у віці 36 років у неї виявили рак грудей. Зірка відклала своє австралійське турне, щоб пройти операцію і хіміотерапію. Через півтора року Міноуг одужала і відновила кар’єру.

У 2003 році у віці 60 років у актора Роберта Де Ніро знайшли рак простати. Зйомки фільму Hide and Seek були перенесені, щоб актор пройшов лікування. Чотири роки по тому страхова компанія подала на нього в суд, звинувативши в приховуванні стану свого здоров’я.
У рок-співака Рода Стюарта знайшли рак щитовидної залози в 1999 року. У 2000 році його прооперували. Хоча лікарі видалили ракові клітини з горла, пройшло дев’ять місяців перш ніж до музиканта повернувся його знаменитий голос.

У 2004-му у віці 49 років голові компанії Apple Стіву Джобсу поставили діагноз – рак підшлункової залози. Йому зробили операцію, і він протягом місяця відновлювався. Хіміо- і променевої терапії Джобсу не знадобилося.

У розпал президентської кампанії 2004 року у сенатора-демократа Джона Керрі у віці 59 років виявили рак передміхурової залози. Після успішної хірургічної операції видікований Керрі повернувся до боротьби за Білий Дім.

У 2000 році, до терактів 11 вересня, мер Нью-Йорка Руді Джуліані планував балотуватися в сенат. Однак він відмовився від затії через те, що у нього знайшли рак простати. Після лікування Джуліані продовжив працювати мером Нью-Йорка.

Актриса, відома за американським серіалом “Няня” (російська версія – “Моя прекрасна няня”), актриса Френ Дрешер, захворіла на рак матки в 2000 року, але, на щастя, хвороба була виявлена ​​на ранній стадії. Після термінової операції хіміотерапії не знадобилося.

У колишнього сенатора США Коліна Пауелла в 2003 році у віці 66 років виявили рак передміхурової залози. Після успішної операції Пауелл став прибічником боротьби з раком і його профілактики.

Сільвія Крістель, знаменита Емманюель: рак горла і mts в легені, більше 70 курсів ХТ. Але вона жива і активна.

Повністю вилікувався від раку нирки 4 стадії (множинні метастази в легені) Стів Данн (Steve Dunn), творець сайту http://cancerguide.org
Після нефректомії (1988 р) він 17 років супроводжував цей сайт і вів дуже активний спосіб життя. Одружився, завів дітей, займався альпінізмом і гірськими лижами. Помер в серпні 2005 р від зовсім іншої хвороби (інфекційного менінгіту).

Френсіс Чічестер (рак легенів), якому шпагу вручила особисто королева Єлизавета. Він зробив одиночну неспинну кругосвітню подорож на яхті. Повернувся з подорожі він без будь-яких ознак раку. Інших варіантів у нього не було – або повернутися повністю здоровим, або загинути в бурхливому морі.

Білл Клінтон. Діагноз – базаліома. Правда цей вид пухлини лікується досить успішно, так як практично не метастазує.

Легендарна актриса Елізабет Тейлор підтвердила, що хворіла на рак шкіри, і стверджує, що перемогла хворобу. Представник Тейлор повідомив, що в червні 70-річна актриса пройшла курс променевої терапії проти клітинної карциноми. Ця форма раку піддається лікуванню. Лікар Тейлор Рональд Томпсон підтвердив, що зараз актриса здорова, і ніщо не свідчить про те, що хвороба залишила будь-які несприятливі наслідки.

Голлівудській зірці Брук Шилдс поставили діагноз «рак шийки матки» ще в середині 90-х. Актриса наполегливо лікувалася, зберігаючи хворобу в таємниці. У тому, що Брук дійсно перемогла рак, можна не сумніватися, адже не так давно актриса народила чарівну доньку!

Радянський письменник Солженіцин в 1952 дізнався, що хворий семеномою (рак яєчка), і жити йому залишилося кілька місяців. Звільнившись з табору, в якому він перебував до цього часу, пройшов успішну променеву терапію в ташкентському госпіталі і повністю вилікувався (ці події знайшли відображення в повісті «Раковий корпус»).

Зірки пострадянського простору, які перемогли рак:

Йосип Кобзон – рак простати
Лайма Вайкуле – рак мозку
Володимир Льовкін – лимфогрануломатоз
Світлана Сурганова
Шура (Олександр Медведєв) – лимфогрануломатоз
Дар’я Донцова …- рак молочної залози
Її льодова Величність – Олена Чайковська
Еммануїл Віторган – рак легенів

Стаття опрацьована:

 Павлоградським РЦПМСД

За матеріалами

Львівського державного

онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру