Головна » Новини » Програма «Доступні ліки» діє і в Павлоградському районі

Програма «Доступні ліки» діє і в Павлоградському районі

За 2017 рік було виписано понад 19,0 тисяч рецептів, за якими мешканці Павлоградського району змогли отримати ліки, вартість яких підлягала відшкодуванню.

Пацієнти зрозуміли що прийом ліків при гіпертонічній хворобі сприяє утриманню цифр артеріального тиску в грані вікової норми, а це зменшення інфарктів, інсультів, інвалідності, смертності.

В цьому році  програма «Доступні ліки» продовжується.

На фінансування програми для Павлоградського району було виділено 739 075,00 грн. Сімейні лікарі, лікарі-терапевти розпочали виписування рецептів. Отримати ліки за рецептами лікарів можливо в аптеках «Медичної академії» в м.Павлоград, вул.. Центральна, 75, вул.. Соборна, 93, вул.. Дніпровська, 541. Аптека «Руан» м. Тернівка, аптека ПП «Ковальський П.І.» с.Вербки, вул.. Сонячна, 104.

5 лютого 2018 року МОЗ України затвердило зміни до Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню (далі Реєстр).

Нова редакція Реєстру налічує 239 торгових назв препаратів. Завдяки наданій можливості знизити ціну на свої препарати з тим щоб вони відшкодувалися повністю. Список безоплатних ліків вдалося розширити додатково на 13 торгових найменувань (з 34 до 47).  За інші пацієнту доведеться доплатити різницю, зазначену в Реєстрі.

 

Головний лікар

КЗ «Павлоградського РЦПМСД» БСР ДО»               Л.В. Смеловська