Головна » Новини » Медична рада 15.03.2018

Медична рада 15.03.2018

15 березня 2018 року відбулася медична рада, на якій виступив заступник начальника управління Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області.

Він розповів про рішення правління Фонду соцстраху, в якому говориться, що з 01.01.2018 року діючу систему замовлення та розподілення путівок на відновлювальне лікування за рахунок коштів Фонду замінить більш ефективне адресне забезпечення реабілітації.

Зокрема, новий механізм передбачає створення переліку оздоровниць, які можуть надавати послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях.

По другому питанню виступила завідувач інформаційно-аналітичним кабінетом Надольна О.М.

Вона розповіла і показала презентацію з діаграмами, щодо показників захворювання населення Павлоградського району за 2017 рік, в порівнянні з 2016 роком і обласними показниками.

По третьому питанні виступила лікар-інфекціоніст Самарська Н.А., яка розповіла про бруцельоз, симптоми, причини і методи його лікування.

Бруцельоз — гостра інфекційна хвороба з групи зоонозів, яка має схильність до хронічного перебігу і супроводжується ураженням лімфоїдно-макрофагальної, опорно-рухової, нервової, серцево-судинної та урогенітальної систем. Збудник належить до роду і сімейства Brucellaсеае.

Наступним питанням було – як обрати сімейного лікаря і заповнення декларації про вибір лікаря.

Тепер медична допомога не прив’язана до місця прописки, проживання чи розміру хабаря. Кожен українець може вибрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі, а гроші за ваше медичне обслуговування заплатить держава. Поки кампанія з вибору лікаря (процес вибору лікаря і укладення договорів) триває у пілотному режимі.

Початок національної кампанії – 1 квітня 2018 року.