Головна » Це цікаво) » Календар здоров’я – червень 2018

Календар здоров’я – червень 2018

Червень 2018

13 червня, середа – Міжнародний день поширення інформації про альбінізм

Вроджене порушення – альбінізм, відоме ще як гіпопігментація, викликається частковим або повним відсутністю меланіну – пігменту, що відповідає за надання кольору шкірі, очам і волоссю. Причина альбінізма – клітинна. Несправні гени не виробляють меланін, і їх не можна змусити це робити. У альбіносів рожеві або червоні очі. Колір їх райдужної оболонки варіює від сірого до блакитного.

14 червня, четвер – Всесвітній день донора крові

Типова вага крові в нашому організмі становить 8% від ваги тіла, а 5% її запасів знаходиться безпосередньо в серце. Від 15 до 20% крові надходить в центральну нервову систему і мозок, 22% – в нирки. В Японії вже традиційно групу крові відносять до індикаторів особистості.

17 червня, неділя – День медичного працівника

За найпростішим балістичним розрахунками, нашого кров’яного тиску (в здоровому організмі) вистачило б для того, щоб “вистрілити” кров на відстань приблизно рівну 10 метрам. У медицині завжди знайдеться багато цікавого, наприклад один із засновників лікування, знаменитий Гіппократ був упевнений, що джерела всіх хвороб криються в людському жирі.

21 червня, четвер – Міжнародний День Йоги

Йога є однією з найдавніших як фізичних, так і духовних, вольових практик, яка виникла в Індії. Слово «йога» в санскриті означає приєднуватися чи об’єднуватися, символізує об’єднання тіла і свідомості. На сьогоднішній день Йога завоювала широку підтримку і практикується в різних стилях по всьому світу. Її популярність продовжує зростати.

26 червня, вівторок – Міжнародний день боротьби проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу

Історія боротьби з розповсюдженням наркотиків або, принаймні, спроб якось контролювати їх обіг налічує вже майже 100 років. У лютому 1909 року Шанхайська опіумна комісія, участь в роботі якої взяли 13 країн, в тому числі України, намагалася знайти шляхи обмеження ввезення наркотиків з азіатських країн. І сьогодні, через майже століття, ми далекі від вирішення проблеми.