Головна » Всесвітні дні » Всесвітній день хворого на бронхіальну астму

Всесвітній день хворого на бронхіальну астму

Бронхіальна астма – це хронічне захворювання,  характерною ознакою якого є приступи задухи, різного ступеню важкості і частоти. У людей, котрі страждають астмою, симптоми можуть проявлятися кілька разів на день або на тиждень, інколи під час фізичних навантажень або сну.

Вважається, що астма – найрозповсюдженіша хвороба серед дитячого населення. І хоча основні причини астми повністю не з’ясовані.

Бронхіальну астму можуть викликати алергічні реакції. Це, насамперед, кліщі домашнього пилу, квітковий пилок, пліснява, тютюновий дим, хімічні подразнюючі речовини на робочих місцях, забруднене атмосферне повітря, тривале вживання деяких лікарських засобів тощо.

Важливу роль у провокуванні захворювання відіграють і фактори опосередкованого впливу. До них належать: холодне повітря, сильне емоційні збудження, такі як гнів, страх, значні фізичні навантаження.

Недивлячись на те, що астму неможливо вилікувати, сучасна медицина та належне ставлення до хворих дозволяють забезпечити повну працездатність і контролювати перебіг хвороби.

 

Заступник головного лікаря

КЗ «Павлоградський РЦПМСД»БСР ДО»                                                  Т.Г.Стрельцова