Головна » Всесвітні дні » Міжнародний день недоношених дітей

Міжнародний день недоношених дітей

Міжнародний день недоношених дітей був заснований у 2009 році.

За статистикою, передчасні пологи є причиною майже половини всіх випадків смерті новонароджених дітей у світі.

Причому, в останні роки відзначається стабільний ріст народження дітей раніше терміну. Як відомо, всі новонароджені діти уразливі, але передчасно народжені — особливо, а проблема передчасних пологів залишається однією з проблем, недооцениваємих суспільством. Лікарі прагнуть привернути увагу до цієї проблеми, де кількість народжених недоношених дітей з дуже низькою та екстремально низькою масою тіла також зростає.

Варто відзначити, що зростання числа випадків передчасних пологів обумовлений декількома факторами. Насамперед це — більш пізній вік вагітних жінок, широке використання ліків від безпліддя, необґрунтоване передчасне проведення стимуляції пологів та кесаревого розтину. Для виходжування дітей, які отримали життя в результаті таких пологів, потрібно найбільш високотехнологічний інтенсивний догляд. Але не тільки…0913

Ідея заснування Дня недоношених дітей привернула можливістю публічно і широко заявити про існуючу проблему в суспільстві, про необхідність розв’язання насущних задач, з якими стикаються лікарі і сім’ї з недоношеними дітьми, допомогти їм знайти підтримку і розуміння. Адже недоношеність — проблема, з якої сім’ї і суспільство стикаються незалежно від добробуту і рівня розвитку.

Серед заходів, присвячених Дню, — телевізійні передачі та інтерв’ю, благодійні концерти і прийоми, публікації в пресі та інтернеті, різноманітні акції та заходи, які організовуються як органами влади та охорони здоров’я різних країн, так і громадськими організаціями. Головне, що мета всіх цих заходів одна — інформування суспільства про небезпеку і наслідки передчасних пологів, а також про профілактику та необхідності збереження повного терміну вагітності.

Сімейний лікар

КНП«Центра ПМСД»БСР ДО»                                                       Мокієнко І.С.