Головна » Новини » Міжнародний день дітей, хворих на рак

Міжнародний день дітей, хворих на рак

Запорукою успішного лікування онкологічних захворювань вважається своєчасна діагностика. Якщо хвороба виявляється на першій або другій стадіях, лікування часто веде до сприятливого результату.

На даний момент, навіть у деяких розвинених країнах світу, смертність дітей від раку вийшла на друге місце, поступившись лише смертності від нещасних випадків.

На жаль, десята частина випадків раку виявляється тільки на третій стадії, а у 8% дітей його діагностують лише на четвертій стадії. Складність полягає ще й у тому, що форм онкології дуже багато — близько 200, і хвороба може початися практично в будь-якому органі.

Дітей найчастіше вражає лейкемія, або рак крові. У розвинених країнах, де медики володіють необхідним діагностичним обладнанням, в даний час одужують троє з чотирьох дітей, хворих на рак.

При своєчасній діагностиці і правильному лікуванні, за твердженням медиків, можна було б досягти до 90% випадків видужування у хворих на рак дітей. Але навіть досвідченому педіатру часто буває важко виявити онкологічне захворювання у дитини, саме тому батькам необхідно бути дуже уважними до стану здоров’я та самопочуття своїх дітей.

Чим раніше буде встановлено діагноз, тим сприятливіший прогноз лікування

За нозологією перше місце тримають лейкемії (34,0%), друге – пухлини головного мозку (17,0%), а третє – пухлини нирок (9,1%).

Батьки повинні знати, що спосіб їх життя, шкідливі звички та життєві помилки можуть позначатися на здоров’ї їх дітей!

 

 

Лікар – педіатр

КНП«Центра ПМСД»БСР ДО»                                                               Т.Г.Стрельцова