Головна » Всесвітні дні » ДО ДНЯ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА

ДО ДНЯ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА

День медичного працівника святкується майже 40 років на державному рівні.

Вища мета медичних працівників допомогти людині прожити свій вік без хвороби. Це залежить від багатьох факторів і від тих медпрацівників які будуть супроводжувати людину у період хвороби. Пліч-о-пліч з лікарями стоять медсестри, акушери, фельдшери, лаборанти, водії, молодші медичні сестри. Праця цих людей може не завжди  оцінена, але без них не обійтись. Це свято завжди припадає на третю неділю червня, але не завжди людям цієї професії вдається насолодитись відпочинком. Вдень і вночі медики допомагають людям.

Медицина це мистецтво зцілення. Медицина розвивалась разом з людством. У свої часи була розвинута медицина Древньої Греції, древнього Китаю. Древні лікарі застосовували лікарські трави, розвивалась фармакологія, голкотерапія, гіпноз. Потім почали формуватися напрямки медицини. Становлення і розвиток медицини був пов’язаний з боротьбою з епідеміями, війнами.

Перші лікарні в Україні створювались при монастирях в 11-12 сторіччі. Багато відомих імен в історії розвитку медицини в Україні: Філатов, Страженко, Мечніков, Гамлєя, Богомолець та інші.

В наш час медики приймають нові виклики від корона вірусу, війні на сході України.

В цей день традиційно вшановуємо пам’ять тих кого вже немає з нами.

Вітаємо кращих у професії і бажаємо всім працівникам бути здоровими, злагоди у ваших сім’ях, щоб люди поважали ваш труд і держава дбала про ваш добробут.

Завідувач Богуславської АЗПСМ, лікар ЗПСМ                         Зуб Л.Е.